مجلس نمایندگان مقام‌های ارشد امنیتی را احضار می‌کند

اطلاعات روز: مجلس نمایندگان کشور تصمیم گرفته است که مقام‌های ارشد امنیتی کشور را در پی حمله‌ی گروه طالبان در ولسوالی‌های مالستان و جاغوری در ولایت غزنی و ولسوالی ارزگان خاص در ولایت ارزگان به این مجلس احضار کند.

عبدالرووف ابراهیمی، رییس مجلس نمایندگان کشور در نشست امروز (دوشنبه، ۲۱ عقرب) این مجلس گفت که این مقامات قرار است در نشست روز چهارشنبه (۲۳ عقرب) این مجلس، طی نشست فوق‌العاده‌یی احضار شود.

آقای ابراهیمی با انتقاد از وضعیت امنیتی در کشور افزود که متأسفانه با تلخی وضعیت امنیتی در کشور، زمانی که یک مقام مسوول در مجلس فرا خوانده می‌شود، به دلیل عدم استفاده‌ی درست از صلاحیت‌های نظارتی نمایندگان از این مجلس با کف‌زدن این اعضا بیرون می‌شود.

مجلس نمایندگان این تصمیم‌اش را در حالی گرفت که شماری از اعضای این مجلس با انتقاد از کمک‌رسانی دولت افغانستان، وضعیت ولسوالی‌های مالستان و جاغوری را نگران‌کننده خوانده گفتند که از چند روز پیش هیچ اقدامی در مهار جنگ در این ولسوالی‌ها صورت نگرفته است.

محمد‌علی اخلاقی، یکی از اعضای مجلس نمایندگان گفت: «مردم غزنی از چند روز به این طرف در آتش توحش و جهل می‌سوزد. ما از محل تجمع طالبان در نزدیکی ولسوالی مالستان به مقام‌های امنیتی گزارش دادیم، اما نیروهای هوایی به جای این تجمع طالبان یک خانه را در یک تپه‌ی دیگر بمباران کرده‌اند.

درهمین حال، شاه‌گل رضایی، دیگر عضو این مجلس نیز بیان داشت: «پیش از اینکه مردم و کوماندو‌ها تلفات داشته باشند، حکومت باید حملات کوبنده‌ی هوایی را بر طالبان انجام می‌داد. مجلس نمایندگان باید از مقام‌های امنیتی بپرسد که چرا برای سرکوب طالبان اقدام به موقع صورت نگرفته است.»

خانم رضایی هم‌چنان افزود که اگر به وضعیت جاغوری و مالستان توجه فوری نشود، این دولسوالی سقوط خواهد کرد که در آن صورت ولایت غزنی و ولایت‌های همجوار به دست طالبان سقوط داده خواهد شد.

عبدالقیو سجادی، یکی از اعضای دیگر مجلس نیز گفت: «صدها خانواده اعم از کودکان و زنان از ولسوالی مالستان و جاغوری خانه‌های‌شان را ترک کرده و در سرمای کنونی به مرکز شهر غزنی و ولایت بامیان پناه برده‌اند.»

به گفته‌ی او، حکومت باید هرچه زودتر با استفاده از تمامی امکانات داخلی و خارجی برای سرکوب طالبان اقدام کرده، زمینه حضور دوباره‌ی مردم در خانه‌های‌‌شان را فراهم کند.

جنگ سیاسی

از سویی هم، برخی نمایندگان جنگ غزنی را یک مسأله سیاسی خواندند که به گفته‌ی آنان، دست روسیه و امریکا در این جنگ دخیل است.

محمدعلی علی‌زاده، یکی از اعضای مجلس نمایندگان گفت: «شب گذشته یک قطار بزرگ طالبان از سمت ولایت ارزگان به سوی ولسوالی مالستان در حرکت‌اند تا خط اول طالبان را تقویت کنند.»

او با نگرانی‌خواندن عدم انجام حملات نیروهای ناتو، امریکا و دولت افغانستان بر گروه طالبان افزود که اگر آقای خلیل‌زاد تصمیم گرفته افغانستان را به طالبان واگذار کند هم مردم را باخبر کند تا راه نجات برای خود‌شان پیدا کنند.

در همین حال، الله‌گل مجاهد، دیگر عضو این مجلس با سیاسی‌خواندن جنگ در ولسوالی‌های مالستان و جاغوری گفت: «هدف آن نفاق‌افگنی و ایجاد مشکل میان اقوام پشتون، تاجک، و هزاره است که از سوی روسیه و امریکا دامن زده می‌شود و روسیه با حمایت مستقیم از طالبان تلاش می‌کند تا آمریکا در افغانستان شکست بخورد.»

گروه طالبان شش روز پیش از دو جهت مناطق داوود و حوتقول در ولسوالی جاغوری و سه روز پیش از جهت منطقه‌ی زردگ نیز در ولسوالی مالستان یورش برد.

دیدگاه‌های شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *