در 11 ولسوالی تعداد رأی‌دهندگان از جمعیت آن بیشتر ثبت شده است

در 11 ولسوالی تعداد رأی‌دهندگان از جمعیت آن بیشتر ثبت شده است

یافته‌های روزنامه‌ی اطلاعات روز نشان می‌دهد که بر اساس آمار کمیسیون مستقل انتخابات، شمار رأی‌دهندگان در یازده ولسوالی از جمعیت آن بیشتر ثبت شده است.

بر اساس اسنادی که اطلاعات روز آن را بررسی کرده، این مناطق شامل ولسوالی‌های بگرامی و خاک‌جبار ولایت کابل، ولسوالی تاله و برفک ولایت بغلان، ولسوالی‌های شواک، میرزکه، گرده څیری و لجه احمدخیل ولایت پکتیا، ولسوالی شیگل ولایت کنر، ولسوالی‌های وامه و دوآب ولایت نورستان و ولسوالی دلارام ولایت نیمروز اند.

کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان از «برآورد نفوس 1397» که از سوی اداره‌ی احصاییه‌ی مرکزی منتشر شده، به‌ عنوان پایه‌ی آماری نفوس در خصوص ثبت‌نام رأی‌دهندگان استفاده کرده است. اما اسنادی که اطلاعات روز به آن دست یافته نشان می‌دهد که کمیسیون انتخابات در یازده ولسوالی بیشتر از نفوس مجموعی این مناطق که در برآورد احصاییه‌ی مرکزی درج شده، رأی‌دهنده ثبت‌نام کرده است.

روشن نیست که کمیسیون انتخابات ارقام احتمالی واجدان شرایط رأی‌دهی را چگونه تخمین زده است اما بر اساس اسنادی که اطلاعات روز به آن دست یافته، به نظر می‌رسد این کمیسیون نیمی از نفوس یک ولسوالی را جمعیت واجد شرایط رأی‌دهی در نظر گرفته است.

بگرامی

اداره‌‌ی احصاییه‌ی مرکزی مجموع نفوس ولسوالی بگرامی ولایت کابل را 60 هزار و 464 نفر برآورد کرده است. این در حالی است که تعداد واجدین شرایط این ولسوالی برای اشتراک در انتخابات از سوی کمیسیون انتخابات 27 هزار و 678 نفر تخمین زده شده است. اما این کمیسیون 83 هزار و 909 نفر را در این ولسوالی ثبت‌نام کرده است.

خاک‌جبار

ولسوالی خاک‌جبار ولایت کابل نیز 15 هزار و 655 نفر نفوس دارد. کمیسیون انتخابات تخمین زده است که 7 هزار و 154 نفر واجد شرایط رأی‌دهی در این ولسوالی اند. اما ارقام دیتابیس این کمیسیون نشان می‌دهد که 18 هزار و 927 نفر در این ولسوالی ثبت‌نام کرده‌اند.

تاله و برفک

اداره‌ی احصاییه‌ی مرکزی مجموع نفوس ولسوالی تاله و برفک ولایت بغلان را 32 هزار و 977 نفر برآورد کرده است. کمیسیون انتخابات تخمین زده است که از این میان 15 هزار و 70 نفر واجد شرایط رأی‌دهی ‌اند. اما این کمیسیون 35 هزار و 245 نفر را در این ولسوالی ثبت‌نام کرده است.

شواک

ولسوالی شواک ولایت پکتیا 6 هزار و 32 نفر نفوس دارد. بر اساس تخمین کمیسیون انتخابات، 2 هزار و 757 نفر در این ولسوالی واجد شرایط رأی‌دهی شناخته شده‌اند اما این کمیسیون 8 هزار و 730 نفر را در این ولسوالی ثبت‌نام کرده است.

لجه احمدخیل

بر اساس برآورد اداره‌ی احصاییه‌ی مرکزی، ولسوالی لجه احمدخیل ولایت پکتیا 24 هزار و 893 نفر نفوس دارد. از این میان تخمین زده شده است که 11 هزار و 376 نفر در این ولسوالی واجد شرایط رأی‌دهی اند. اما در دیتابیس کمیسیون انتخابات شمار افراد ثبت‌نام‌شده برای رأی‌دهی در این ولسوالی به 26 هزار و 664 نفر می‌رسد.

میرزکه

ولسوالی میرزکه‌ی ولایت پکتیا 9 هزار و 368 نفر نفوس دارد. 4 هزار و 281 نفر در این ولسوالی واجد شرایط رأی‌دهی شناخته شده‌اند ولی کمیسیون انتخابات 19 هزار و 362 نفر را در این ولسوالی ثبت‌نام کرده است.

گردی څیری

ولسوالی گردی څیری ولایت پکتیا 12 هزار و 210 نفر نفوس دارد. کمیسیون انتخابات تخمین زده است که 5 هزار و 580 نفر در این ولسوالی واجد شرایط رأی‌دهی اند. اما این کمیسیون 18 هزار و 658 نفر را در این ولسوالی ثبت‌نام کرده است.

شیگل

ولسوالی شیگل ولایت کنر 13 هزار و 120 نفر نفوس دارد. بر اساس تخمین کمیسیون انتخابات، 5 هزار و 996 نفر در این ولسوالی واجد شرایط رأی‌دهی شناخته شده‌اند ولی اسنادی که اطلاعات روز به آن دست یافته، نشان می‌دهد که کمیسیون انتخابات در این ولسوالی 14 هزار و 497 نفر را در این ولسوالی ثبت‌نام کرده است.

وامه

بر اساس برآورد اداره‌ی احصاییه‌ی مرکزی، ولسوالی وامه ولایت نورستان 12 هزار و 61 نفر نفوس دارد. کمیسیون انتخابات تخمین زده است که 5 هزار و 512 نفر در این ولسوالی واجد شرایط رأی‌دهی اند اما بیشتر از این ارقام، 14 هزار و 730 نفر را در این ولسوالی ثبت‌نام کرده است.

دوآب

ولسوالی دوآب ولایت نورستان 8 هزار و 598 نفر نفوس دارد. 3 هزار و 929 نفر در این ولسوالی واجد شرایط رأی‌دهی شناخته شده‌اند اما ارقامی که ثبت دیتابیس کمیسیون مستقل انتخابات شده است نشان می‌دهد که 11 هزار و 761 نفر در این ولسوالی ثبت‌نام کرده‌اند.

دلارام

ولسوالی دلارام ولایت نیمروز بر اساس برآورد اداره‌ی احصاییه‌ی مرکزی 7 هزار و 187 نفر نفوس دارد. بر اساس تخمین کمیسیون انتخابات 3 هزار و 284 نفر در این ولسوالی واجد شرایط رأی‌دهی اند اما این کمیسیون 10 هزار و 685 نفر را در این ولسوالی ثبت‌نام کرده است.

آیا ارقام تصفیه می‌شود؟

کمیسیون انتخابات افغانستان پس از تکمیل‌شدن روند ثبت‌نام رأی‌دهندگان اعلام کرد که فهرست نهایی رأی‌دهندگان را درج دیتابیس می‌سازد. در حال حاضر این کمیسیون معلومات رأی‌دهندگان را به‌ صورت کامل درج سیستم کرده است و در حال حاضر روند تصفیه‌سازی را آغاز کرده و تا کنون «کتاب‌های رأی‌دهندگان» 14 ولایت تصفیه شده است.

در یک مورد در اعلامیه‌ی این کمیسیون که روز یکشنبه (اول میزان) منتشر شده، آمده است که فهرست رأی‌دهندگان در ولایت‌های بادغیس، بلخ، بامیان، قندهار، نیمروز، لغمان، قندوز، لوگر، سمنگان و خوست تصفیه شده است. پیشتر این کمیسیون اعلام کرده بود که کتاب‌های رأی‌دهندگان ولایت‌های سرپل، پنجشیر، زابل و فراه نیز تصفیه شده است.

در اعلامیه‌ی روز یکشنبه کمیسیون انتخابات آمده است: «بر بنیاد معلومات ارایه‌شده از سوی تیم تخنیکی کمیسیون مستقل انتخابات از روند تصفیه‌ی رأی‌دهندگان، بیش از 2 میلیون و 151 هزار رأی‌دهنده واجد شرایط رأی‌دهی شناخته شده‌اند و بیشتر از 150 هزار تن آن به دلایل تکراری‌بودن، زیر سن و امثال آن حذف شده‌اند.

عبدالعزیز ابراهیمی، معاون سخنگوی کمیسیون انتخابات می‌گوید مناطقی که تعداد رأی‌دهندگان از مجموع نفوس آن بیشتر ثبت شده است «مورد بازرسی» قرار می‌گیرد و کمیسیون موارد مشکوک را جدا می‌سازد. به گفته‌ی او، در صورتی که تغییرات مشاهده شود «برای کمیسیون قابل قبول نیست.»

او با تأیید این‌که «مواردی گزارش شده است که رقم ثبت‌نام کنندگان بیشتر از مجموع نفوس یک منطقه باشد»، گفت: «نفوس اداره‌ی احصاییه‌ی مرکزی دقیق است. ما همخوانی می‌کنیم و مطابق آن بررسی‌های خود را انجام می‌دهیم که چقدر رأی‌دهنده ثبت‌نام کرده، چقدر نفوس است و چقدر واجد شرایط. مطابق آن ما تصحیح می‌کنیم.»

علاوه بر این یازده ولسوالی، ارقام کلی ثبت‌نام کنندگان نیز متناقض است. کمیسیون انتخابات در گزارشی مجموع ثبت‌نام کنندگان از 25 حمل تا 15 سرطان را «8 میلیون و 918 هزار و 107 نفر» گفته است. اسنادی که اطلاعات روز به آن دست یافته است، نشان می‌دهد که در 5 هزار و 100 مرکز ثبت‌نام رأی‌دهندگان، 8 میلیون و 739 هزار و 506 نفر در سراسر کشور ثبت‌نام کرده‌اند.

این درحالی است که کمیسیون انتخابات همواره گفته است که بیش از 9 میلیون نفر در سراسر کشور ثبت‌نام کرده‌اند. عبدالعزیز ابراهیمی، معاون سخنگوی کمیسیون انتخابات روز یکشنبه در گفت‌وگو با روزنامه‌ی اطلاعات روز گفت که مشخصات 9 میلیون و 72 هزار و 208 نفر درج دیتابیس رأی‌دهندگان شده است.

دیدگاه‌های شما
  1. در کشور های پسا منازعه و آنهم نزاع بر سر قدرت، انتخابات یگانه راه بیرون رفت و حل مسالمت آمیز انتقال قدرت است. اما متاسفانه وقتی این پروسه نیز با دخالت و ضعف مدیریتی به چالش کشانده شود. شفافیت آن خدشه دار و اعتبار شهروندان ساقط میشود که این خود چالش دیگری است فرا روی یک حکومت داری خوب و قانون مدار، شهروندان به هیچ قیمت از یک روند غیر شفاف که اعتماد و انتخاب شان را به چالش بکشد حمایت نخواهند کرد. این در حالی است که مردم بر روند موجوده خوشبین و در آرزوی یک انتخابات عاری از هرگونه تقلب است تا بتواند برای پنج سال آینده نماینده شان را به انتخاب خودشان به خانه ملت بفرستند اگر چنین شود، که فعلن کمیسیون مدعی آن است. ما با چنین سر درگمی و مشکلات چطور میتوانیم به مصاف انتخابات ریاست جمهوری برویم؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *